Studeer je in het mooie Groningen en ben je op zoek naar gezellige en inhoudelijke avonden, dan is deze kring iets voor jou! De kring in Groningen is een kleine, gezellige kring waar we in verbondenheid met elkaar en met de gemeente nadenken over levensvragen rondom de Bijbel. Als christelijke student ontkom je niet aan vragen over je geloof. Het is daarom belangrijk om je hierop te bezinnen en in gesprek te gaan met andere christelijke studenten over deze vraagstukken. De studentenkring biedt hier bij uitstek een goede basis voor. Naast bezinning is er op de kring ook ruimte voor gezelligheid, een borrel of andere activiteiten. We komen elke maand één avond bij elkaar, meestal de derde woensdag van een maand.

Thema

Vaak starten we het seizoen met een kennismakingsavond. Deze avond is bedoeld om de groep beter te leren kennen en om na te denken over de onderwerpen/boeken die we gedurende het jaar willen bespreken. Op de eerste kringavond kiezen we vervolgens een boek, dat we het komende seizoen gaan behandelen. Afgelopen studiejaar hebben we ons bezig gehouden met 'de Verklaring van De Brief aan de Galaten' van Dr. Maarten Luther in verband met het herdenken van 500 jaar Reformatie.

Rooster

De kennismakingsavond hopen we op maandag 10 september 2018 te houden. De data voor de volgende kringavonden zijn D.V.: woensdag 19 september, woensdag 17 oktober, woensdag 14 november, woensdag 12 december en woensdag 9 januari. Alle studenten van harte welkom!

De Avonden

We starten om ongeveer 18.30 uur met een gezamenlijke maaltijd, waarna we om 20.00 uur beginnen met kringen. Om 22.00 uur ronden we af, en zij die in de gelegenheid zijn, blijven nog even gezellig napraten. Lijkt het je leuk om te komen, en studeer je aan een hogeschool of universiteit? Schroom niet, geef even door dat je komt en we zullen je van harte welkom heten aan de Aquamarijnstraat 565 te Groningen. Klik hier voor de meest actuele informatie. Contactpersonen voor deze kring zijn Marco en Nicolien van den Noort. Zij zijn te bereiken via het contactformulier. De mentor van deze kring is F.J. Dekker. Zijn e-mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Agenda

zondag 19 juli 2020 10:00
ds. B. Labee - Heilige Doop
zondag 19 juli 2020 16:00
ds. B. Labee
zondag 26 juli 2020 10:00
Student M. Boersma
zondag 26 juli 2020 16:00
Student M. Boersma